donderdag, januari 31

KoningsdagHet is even wennen na al die jaren Hare Majesteit de Koningin. Er zijn de afgelopen dagen al veel grappige commercials voorbij gekomen. Maar het wordt dan toch echt Koningsdag en wel op 27 april.

Hierboven kun je zien hoe mijn stempels worden gemaakt.
Eerst maak ik een tekening. Neem met potlood de afbeelding over op overtrekpapier. Dan draai ik het beeld om en wrijft het over het rubbermateriaal, waar ik mijn stempels van maak. Zo staat het in spiegelbeeld op mijn materiaal. De laatste stap is het uitsnijden met een guts. Het is soms een lastige klus, want een klein foutje kan betekenen dat je opnieuw moet starten. Na het uitsnijden zie je pas echt hoe je beeld is geworden. Veel detail of juist weinig. Hieronder het resultaat!

Deze supergave handgemaakte stempel is op bestelling te koop!!
Tevens heeft Ik-Stempel oranje inktkussens voor papier, textiel, hout, leer e.d.
Via mijn Etsy shop of via de mail. info@ik-stempel.nl

5 opmerkingen:

Karen zei

Prachtig! Mag ik je vragen waar jij het overtrekpapier vandaan hebt? Ik heb al in verschillende winkels gezocht maar nog niet gevonden...

Jes Brabers zei

Het schijnt ook te kunnen met bakpapier, maar dan zie je je tekening er minder goed doorheen. Ik gebruik kalkpapier. Werkt enorm goed, wel duurder helaas.

Karen zei

Tja, alles voor een 'uit de hand gelopen' hobby... ;) Kalkpapier... in kantoorboekhandel?

Jes Brabers zei

Op internet zijn diverse merken en blocks met verschillende aantal vellen verkrijgbaar. Het wordt ook voor bouwtekeningen gebruikt.

Karen zei

Dank je voor de tip, ik ga eens op zoek.